HTML

Fekete Virágok CCG

Először unaloműzésnek indult, aztán hát - miért is ne? -, gondoltam megosztom másokkal is ezt a blogot. Egy gyűjtögetős kártyajátékot alkotok, kártyákat fabrikálok össze, aztán előbb-utóbb a szabályok is formát öntenek, a folyamatba pedig ezennel (tatamm) beengedem a nagyérdeműt is. Szigorúan építő jellegű kritikákért, mivelhogy semmi profizmus nincs itt kérem, csak Paint Shop Pro, meg a netről leszedegetett képek.

Friss topikok

  • Gala: Ohó, mit találtam! :) Egy seiol Helena! :) Elvileg küldtem üzenetet, de ha jól látom, e-mailt küld... (2014.01.08. 16:30) Amazonok

Linkblog

Archívum

Laptípusok

2008.05.18. 11:34 Sixy

Mielőtt még elfogna minket a heveny rosszullét a sok kis ikontól, az eddig meglévő laptípusokat és jelöléseket szeretném röviden összegezni az alábbiakban. Mivel szabályok még nincsenek (haha), az egyes típusok tulajdonságai a későbbiekben még változhatnak.




Szférák:
A legtöbb lapnak van (legfeljebb kettő) szférája. Ezek leginkább más lapok hatásai miatt fontosak (ld. Nausicaa, Eboshi úrnő), de alternatív szabályként meghatározható, hogy egy pakli mondjuk legfeljebb kettő vagy három szférából állhat, esetleg egymást ütő szférákat nem tartalmazhat. A szférák és ellentéteik:


ÉletHalál
RendKáosz
TermészetTechnológia
MágiaErő


Az ellentétek persze nem mindig olyan élesek, biztos lesznek Mágia - Erő lények is, de kiindulási alapnak azért jók.

Lapképességek: A lapok képességeit szintén apró ikonokkal jeleztem. Az alapelv mindig az, hogy egy lap képességét csak saját körben lehet használni, a képesség használatához a feltételeket (költség, egyéb feltételek) teljesíteni kell, a lapot pedig el kell fordítani. Ezt módosíthatják az egyes lapképesség-jelző ikonok:

Állva marad

A képesség használata után a lapot nem kell elfordítani.



Feláldoz

A képesség használatához a lapot fel kell áldozni.




Harci képesség

A képességet csak harc közben lehet alkalmazni és csak akkor, ha az adott lap is a harctéren van.



Idézés

A képességet (laptulajdonságot) a lap kijátszásánál kell érvényesíteni.



Permanens

A képesség akármikor, akárhányszor használható.



Permanens - elfordul

A képesség akármikor használható, de csak egyszer (a lap elfordul). Ha a lap visszafordul, a képesség újra használható.


Saját kör

A képesség csak a saját körben alkalmazható. (Ez persze alapból is így van, szóval egyelőre még nem tudom, miért alkottam meg ezt az ikont. Később még tisztázódhat jobban is a szerepe.)

Zárt

A képesség (tulajdonság) folyamatosan kifejti hatását, az nem semlegesíthető, hacsak nem egy lap hatása által.



Látszik tehát, hogy az ikonok szerepét itt még tisztázni (tulajdonképpen egyszerűsíteni kell. Elképzelhető, hogy a saját kört teljesen megszüntetem (bár olyan esetekben hasznos, ha például "Permanens - de csak saját körben használható" képességeket akarok kreálni. Egyelőre keveredik, hogy mely lapoknál szerepel a "Zárt" ikon együtt a "Permanens" ikonnal és mely lapoknál csak magában. Lényegében ugyanazt jelenti a dolog, a későbbiek során (hűen a Mítosz-hagyományokhoz) valószínű maradok a "Permanens - zár" változatnál, elvégre a hatás folyamatos.

Laptípusok: Végül jöjjenek az egyes lapok típusai. Ezek a későbbi manővereknél, illetve a tárgyaknál használatosak. Az alapelv az, hogy egy adott tárgyat vagy manővert csak olyan lap használhat, melynek ikonjai közül legalább egy szerepel az adott tárgy vagy manőver ikonjai között.

Bárd






Démon







Élőhalott







Erőhasználó







Étel







Gyógyító








Harcos







Hátas


Csatolhatsz hozzá egy "épkézláb" lényt. Ezt az épkézláb jelzőt később még tisztázni fogom, itt arról van szó, hogy meg lesznek különböztetve (valószínű egy ikonnal) azok a teremtmények és hősök, akik például tárgyhasználatra alkalmasak (mondjuk a hobbitok) és azok, akik nem (mondjuk a szörnyek többsége). A hátasok is csak ez előbbiekhez csatolhatók.

íjász

Képes három sornyi távolságból is harcolni. Hogy ez mit jelent, hát tudja a fene, elvileg a csatákban lesz majd hadrend, ott számítani fog.



Kalóz







Mérnök







Óriás


Törpék ellen a támadási szintje +1.





Pap







Repülő lény


Bármilyen helyszínt támadhat





Számítástechnikus






Szellem







Szörny





Törpe


Óriások ellen a támadási szintje -1.






Tudós







Uralkodó







Űrhajó







Varázsló

Felruházható igékkel.





Föld







Levegő







Tűz







Víz









Most, hogy végre előttem is láthatóak ezek a jelek egyben, elképzelhető, hogy hamar nekiállok egyfajta "tavaszi nagytakarításnak". De azért pofásak, nem?
 

Szólj hozzá!

Címkék: játék kártya társasjáték kártyajáték fekete virágok dark roses

A bejegyzés trackback címe:

https://darkroses.blog.hu/api/trackback/id/tr22475130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása